Revista care te mentine sanatos

Stiri

Exista o legatura intre depresie si dementa?

20 octombrie 2011
Share

In timp ce depresia este o stare inevitabila a imbatranirii, femeile sunt de doua ori mai expuse riscului de a suferi de aceasta afectiune, cu repercusiuni grave asupra sanatatii mai tarziu, precum Alzheimer sau alte forme ale dementei.

De cele mai multe ori, femeile sunt stresate deoarece au mai multe roluri de indeplinit de-a lungul vietii, ceea ce poate duce, in timp, la depresie.

In cadrul unei conferinte de presa care s-a desfasurat in Canada cu privire la problemele de memorie, s-a mentionat faptul ca tristetea provocata de depresie duce la aparitia cetii cognitive ce poate scurta viata femeilor. Tocmai de aceea, o atitudine pozitiva si mentinerea unor relatii stranse cu persoanele dragi reprezinta cei mai importanti factori in mentinerea echilibrului starii psihologice.

Ruxandra Raica

Sursa: www.cbc.ca

Nota pentru articolul «Exista o legatura intre depresie si dementa?»:3.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate