Revista care te menține sănătos

Știri

Stresul, factor important in aparitia bolilor cardiace

20 decembrie 2012
Share

Persoanele stresate sunt cu 27% mai expuse riscului de a face un atac de cord, arata noi cercetari realizate de expertii din cadrul Universitatii Columbia. Potrivit cercetatorilor, stresul creste tensiunea arteriala si nivelurile de LDL-colesterol (colesterol „rau”) si este este asociat ca gravitate cu gestul de a fuma cinci tigari pe zi.

LDL-colesterolul este considerat un factor de risc important in aparitia bolilor cardiace, deoarece contribuie la ingustarea arterelor care alimenteaza cu sange inima, prin depunerea placilor de aterom pe acestea. De asemenea, hipertensiunea arteriala (HTA) exercita presiune asupra inimii si predispune la ingrosarea sangelui si formarea cheagurilor de sange. S-a demonstat ca HTA este responsabila de mai bine de jumatate din cazurile de atac de cord si accident vascular cerebral.

Stresul poate fi de acum adaugat cu certitudine pe aceasta lista a factorilor de risc, in special in randul persoanelor varstnice, din cauza problemelor de sanatate aparute sau a traumelor emotionale (plecarea copiilor, decesul cuiva drag, grijile financiare etc.).

In concluzie, daca vreti sa nu aveti probleme cu inima respirati adanc, relaxati-va si nu mai puneti chiar totul la suflet.

Paula Rotaru

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.