Revista care te mentine sanatos

Stiri

Statinele cresc riscul de diabet femeilor aflate la menopauza

3 februarie 2012
Share

Administrarea statinelor in menopauza poate creste riscul de declansare a diabetului zaharat tip II, arata un studiu realizat de expertii de la clinica Mayo din statul american Minnesota. Statinele sunt medicamente recomandate frecvent pacientilor pentru scaderea colesterolului, insa dovezile ca ar aduce beneficii celor cu probleme cardiovasculare sunt destul de incerte.

Numeroase alte studii afirma ca aceasta categorie de medicamente poate face mai mult rau decat bine, printre reactiile adverse numarandu-se: pierderi de memorie, depresie, insuficienta renala, afectiuni hepatice etc. Studiul nu a putut stabili inca o explicatie a legaturii dintre statine si aparitia diabetului, insa medicii recomanda mare atentie stilului de viata si o doza cat mai scazuta de statine in cazul in care se impune aceasta terapie.

Paula Rotaru

Sursa: news.nurse.com

Nota pentru articolul «Statinele cresc riscul de diabet femeilor aflate la menopauza»:3.33/ 5 (3 voturi)
#tags   \  

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate