Revista care te mentine sanatos

Stiri

Sofranul ajuta la regenerarea neuronilor

4 martie 2011
Share

Oamenii de stiinta americani lucreaza in prezent la descoperirea unui medicament care sa aiba la baza extract de sofran, despre care s-a descoperit ca ajuta la regenerarea neuronilor, in urma unui atac vascular cerebral (AVC). In caz de AVC, creierul este privat de oxigen, fapt care duce la moartea neuronilor. Un astfel de medicament „minune” ar face ca neuronii care au supravietuit sa se vindece, regenerand tesuturile. „Nu numai ca previne moartea neuronilor, dar acest compus face ca altii sa renasca”, explica unul dintre cercetatori. Pana in prezent au fost demarate numeroase studii in care s-au demonstrat beneficiile sofranului pentru sanatate, folosit ca adjuvant in afectiunile gastrointestinale, cu proprietati antiinflamatoare.

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Sofranul ajuta la regenerarea neuronilor»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate