Revista care te mentine sanatos

Stiri

Sporturile acvatice, benefice impotriva diabetului

vineri, 21 martie 2014
Share

Sporturile practicate in apa precum inotul sau gimnastica sunt indicate pentru a obtine un corp frumos sculptat, dar nu numai. In cazul diabeticilor insa, astfel de activitati fizice reduc nivelul indicelui glicemic. Cercetatorii francezi au realizat un studiu si s-a ajuns la concluzia ca prin practicarea a 150 de minute de activitate fizica in apa pe saptamana, nivelul de zahar din sange in cazul diabeticilor este redus semnificativ.

Sporturile practicate in apa se pare ca sunt mult mai benefice in ceea ce priveste persoanele cu diabet, spre deosebire de mersul pe jos sau exercitiile practicate in sala de fitness. Pentru a se ajunge la aceste concluzii, expertii au verificat 98 de pacienti care practicau sport in mod regulat. Glicemia le-a fost masurata prin intermediul testelor de sange dupa o sesiune de inot, mers pe jos etc. S-a descoperit ca dupa sesiunea de inot in piscina, nivelul glucozei din sange s-a diminuat cu 0,59 g/l, fata de 0,46 g/l pentru mersul pe jos si 0,31 g/l in ceea ce priveste sportul in sala de fitness.

Ruxandra Raica
Sursa: topsante.com

Nota pentru articolul «Sporturile acvatice, benefice impotriva diabetului»:4.60/ 5 (5 voturi)
tonica
2017-05-10T17:44:25+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate