Revista care te menține sănătos

Știri

Sporturile acvatice, benefice impotriva diabetului

21 martie 2014
Share

Sporturile practicate in apa precum inotul sau gimnastica sunt indicate pentru a obtine un corp frumos sculptat, dar nu numai. In cazul diabeticilor insa, astfel de activitati fizice reduc nivelul indicelui glicemic. Cercetatorii francezi au realizat un studiu si s-a ajuns la concluzia ca prin practicarea a 150 de minute de activitate fizica in apa pe saptamana, nivelul de zahar din sange in cazul diabeticilor este redus semnificativ.

Sporturile practicate in apa se pare ca sunt mult mai benefice in ceea ce priveste persoanele cu diabet, spre deosebire de mersul pe jos sau exercitiile practicate in sala de fitness. Pentru a se ajunge la aceste concluzii, expertii au verificat 98 de pacienti care practicau sport in mod regulat. Glicemia le-a fost masurata prin intermediul testelor de sange dupa o sesiune de inot, mers pe jos etc. S-a descoperit ca dupa sesiunea de inot in piscina, nivelul glucozei din sange s-a diminuat cu 0,59 g/l, fata de 0,46 g/l pentru mersul pe jos si 0,31 g/l in ceea ce priveste sportul in sala de fitness.

Ruxandra Raica
Sursa: topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.