Revista care te menține sănătos

Știri

Cum puteti avea un somn de calitate in zilele caniculare

1 august 2013
Share

Potrivit medicului Chris Idzikowski, directorul centrului Edinburgh Sleep si autorul cartii „Sound Asleep”, corpul elimina caldura prin maini, fata si picioare la debutul starii de somnolenta si continua acest lucru pana aproape de ora patru dimineata. De aceea, pentru a avea un somn de calitate in perioada caniculara, este bine sa se tina cont de cateva sfaturi simple.

Iata cateva sfaturi practice:

  • Un pat potrivit si asternuturile de calitate reprezinta doi factori esentiali pentru un somn linistit.
  • Si circulatia aerului din camera este foarte importanta. Daca nu folositi ventilatorul, de teama sa nu va treziti intepeniti a doua zi dimineata, lasati cel putin geamul intredeschis.
  • Ideal este ca in dormitor sa tineti fereastra inchisa pe timpul zilei si sa o deschideti doar seara. Daca vreti sa fie racoare, mai bine utilizati jaluzelele, dar cu geamurile inchise. Si nu uitati: temperatura ideala intr-o camera de dormit este 18-20 grade Celsius.
  • Dormiti imbracati in pijamale, nu in pielea goala, deoarece fibrele naturale relaxeaza pielea pe timpul noptii.
  • Este indicat ca persoanele care au parul lung sa doarma cu el despletit, intrucat atunci cand e prins in coada creeaza o stare de disconfort in timpul somnului.
  • Daca suferiti de insomnie, poate fi de ajutor urmatorul truc: tineti-va mainile si incheieturile sub un jet de apa rece pentru cateva minute, apoi uscati-va si mergeti direct la culcare.
  • Insa cel mai important este sa lasati grijile de orice fel deoparte si sa va concentrati asupra somnului, a unei stari de relaxare totala.

Cristina Ionescu

Sursa: Guardian

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.