Revista care te mentine sanatos

Stiri

Noi sperante de tratament in cazul hepatitei C

17 ianuarie 2014
Share

Tratamentul hepatitei C care utilizeaza in prezent o combinatie de trei medicamente permite vindecarea a 50-70% dintre pacienti. Pentru restul insa, ficatul continua sa se deterioreze, cu riscul aparitiei cirozei sau cancerului pe termen lung. Totusi, cercetarile in domeniu au condus la aparitia unor noi tratamente, medicamente care, daca vor fi administrate alaturi de cele deja existente, vor avea o rata de vindecare de 90%.

 

Toleranta scazuta la tratamentele care exista acum pe piata reprezinta o adevarata problema. Unul dintre medicamentele antivirale utilizate provoaca oboseala, insomnie, pierderea poftei de mancare etc. Tocmai de aceea, pacientii sunt nevoiti sa se retraga din activitatile sociale intre sase si opt luni de zile.

Cele doua medicamente noi ar putea avea efecte mai putin intense si nu este necesar sa fie asociate cu interferonul. Astfel, pacientii care sufera de hepatita C ar putea duce o viata normala. In urmatorii ani, numarul pacientilor vindecati ar putea creste, iar numarul deceselor legate de hepatita C ar trebui sa scada.

 

Ruxandra Raica
Sursa: topsante.com

Nota pentru articolul «Noi sperante de tratament in cazul hepatitei C»:3.91/ 5 (11 voturi)

1 comentariu pentru articolul “Noi sperante de tratament in cazul hepatitei C”

  1. g**n** spune:

    cînd va fi inntrodus tratamentul și la noi ?


Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate