Revista care te mentine sanatos

Stiri

Ce legatura exista intre par si cornee

luni, 9 decembrie 2013
Share

In viitorul apropiat, firele de par pe care o persoana le pierde ar putea fi utilizate pentru a trata persoanele care si-au pierdut vederea. O descoperire a unui biolog francez sugereaza ca acest scenariu ar putea deveni in curand realitate.

Biologul Daniel Aberdam de la Spitalul Saint Louis, Franta, a reusit sa reprogrameze celulele stem ce contribuie la regenerarea firului de par, transformandu-le in cornee. 10 ani de studii stiintifice au fost necesari pentru a se ajunge la acest rezultat.

Biologul, impreuna cu mai multi colegi de-ai sai, a prelevat mostre de par, deprogramand si apoi reprogramand celulele pentru a deveni celule corneene. Posibilitatea producerii de noi celule stem corneene reprezinta o speranta pentru pacientii care si-au pierdut vederea. Cercetatorii doresc sa transplanteze aceste celule pentru a analiza capacitatea recapatarii vederii.

 

Ruxandra Raica
Sursa: topsante.com

Nota pentru articolul «Ce legatura exista intre par si cornee»:1.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   ,
tonica
2017-05-10T17:43:12+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate