Revista care te menține sănătos

Știri

Biroul cu pedale va ajuta sa ardeti pana la 800 de calorii

30 ianuarie 2013
Share

Multi dintre noi petrec ore in sir in fata calculatorului, uitand ca o data la fiecare ora trebuie sa ia o scurta pauza pentru a se dezmorti. Stiinta incepe sa constientizeze riscurile la care se expune populatia sedentara si incearca sa gaseasca noi metode de tratament pentru aceasta categorie de persoane care trebuie sa stea la birou cel putin 10 ore pe zi.

O astfel de inventie este si biroul cu… pedale, numit Active Desk, inventat de catre un profesor de la Universitatea din Utah, SUA. Acest birou este dotat cu pedale astfel incat, in timp ce lucram, sa putem pedala in voie, ca si cum ne-am plimba cu bicicleta prin parc. Acest efort ne poate scuti de aproape 800 de calorii pe zi, chiar si in conditiile pedalarii lente.

Biroul poate fi achizitionat pentru suma de 2.000 de dolari si are, pe langa pedale, suporturi speciale pentru coate si scaun reglabil care permite ajustarea in functie de inaltimea celui care sta la birou. Potrivit unui studiu al expertilor de la Clinica Mayo, persoanele care stau peste patru ore la birou, fara sa faca miscare, sunt expuse unui risc cu 50% mai mare de deces si unui risc de pana la 125% mai crescut de afectiuni cardiovasculare si probleme asociate, precum durerile in piept si atacul de cord.

Paula Rotaru

Sursa: www.gizmag.com

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.