Revista care te menține sănătos

Medicină generală

(P) Performanța musculară în cazul adultului tânăr

Dr. Laura Dospinescu, medic primar reumatogie
4 aprilie 2024
Share
(P) Performanța musculară în cazul adultului tânăr

Se întâmplă să vă regăsiţi într-una dintre aceste situații:

 • Să aveţi un job care se desfășoară la birou, în fața calculatorului?
 • Staţi mult în mașină, conducând foarte mult?
 • Meseria vă impune o poziție vicioasă: stat în genunchi, aplecat și faceţi mișcări repetitive, în continuu?
 • Timpul petrecut la serviciu nu vă mai permite să mergeţi la sală sau să faceţi sport?
 • Programul de lucru, intens, reduce accesul la mesele sănatoase și apelaţi frecvent la mâncarea de tip fast-food?
 • Seara, după o zi de muncă, simțiţi că nu mai aveţi putere, iar în timpul nopții vă chinuie crampele musculare (cârcei)?
 • Dimineața, simțiţi că mușchii sunt înțepeniți, durerile de spate, umeri, mână au nevoie de mișcare că să dispară și aveţi nevoie de timp să vă puteţi mobiliza?

Atunci, acest articol vă va lămuri cauza acestor probleme și va explica cum poate Sarcodyn să vă ajute.

Inactivitatea (sedentarismul), utilizarea nejudicioasa a musculaturii (mișcări repetate care folosesc în mod continuu aceleași grupe musculare), pozițiile vicioase care folosesc musculatura în mod defectuos (aplecat, în genunchi, în șezut) în contextul unei alimentații nesănătoase vor avea implicații asupra calității și cantității fibrelor musculare.

Diminuarea numărului și calității fibrelor musculare se regăsesc clinic în scăderea performanţei musculare (scăderea masei și forței musculare), cunoscută în lumea medicală, drept sarcopenie și deși este apanajul persoanelor vârstnice, poate fi întâlnită la orice vârstă, la persoane din ce în ce mai tinere.

De aceea, protejarea musculaturii este esențială și se poate realiza cu un aport proteic adecvat (calitativ și cantitativ) alături de o activitate fizică specifică vârstei.

O soluție terapeutică inovatoare este reprezentată de Sarcodyn, o combinație de 3 ingrediente active cu efect sinergic. Sarcodyn este un supliment alimentar, prezent sub formă de plicuri, care conține doză optimă de: Ca-HMB 3,57 g (HMB 3g), Vitamina D3 300UI, Magneziu 300 mg.

Care este modul în care componentele Sarcodyn pot ajuta persoanele tinere cu probleme musculare?

 • Sarea de Calciu a HMB sau β-hydroxy-β-methylbutyrat este metabolitul activ al leucinei.

Leucina, un aminoacid esențial, nu poate fi produs în organism și de aceea trebuie adus prin aport alimentar. Dar chiar și în această situație, doar 5% se va transforma în HMB (esențial pentru creșterea și menținerea masei musculare). Organismul are nevoie de o doză zilnică de 3g de HMB, iar această o putem obține din 60g leucină provenind din metabolizarea a 600g proteină pentru care ar fi necesar să consumăm: 50 de ouă sau 1,3 kg de carne de vită sau 3000 de bucăți de avocado sau 400 de kg de broccoli imposibil de realizat în viața reala motiv pentru care suplimetarea alimentară cu o proteină cu valoare nutrițională crescută este imperios necesară. De aceea, administrarea HMB sub formă de sare (cu Ca) din Sarcodyn are următoarele roluri:

 • Stimulează sinteza de proteine (importantă pentru creșterea masei musculare).
 • Reduce fenomenele de distrucție musculară (proteoliza) contribuind la menținerea masei musculare.
 • 300UI de vitamina D3
 • potențează efectul ingredientului principal HMB, fără risc de supradozare;
 • îmbunătățește forța musculară prin legarea de receptorii din fibra musculară;
 • crește rata de sinteză a proteinelor (potentând efectul terapeutic al HMB) ceea ce va duce la mărirea fibrelor musculare.
 • Magneziu
 • Asigură o bună transmitere a impulsului nervos la nivelul mușchilor (diminua crampele musculare).
 • Îmbunătățește funcția normală de contracție și relaxare cu impact pozitiv asupra coordonării grupelor musculare (manevrabilitatea și apucarea mai ușoară a obiectelor).
 • Ca şi Mg intervin favorabil în procesele de contracție și relaxare, imperios necesare pentru mișcarea controlată ( mers mai sigur, urcarea cu ușurință a scărilor).
sarcodyn,

Care sunt categoriile de persoane cărora li se adresează această formulă inovativă, Sarcodyn?

Orice persoană tânără, adultă care:

 • Petrece mult timp în fața calculatorului și trebuie să avem în vedere, pe de o parte, sedentarismul impus de job, alături de poziția vicioasă, care suprasolicită mușchii ce susțin coloana vertebrală și, pe de altă parte, folosirea continuă a musculaturii mâinii (în timpul tastării) și, astfel, vom avea tabloul clinic complet: stări de oboseală musculară, dureri de spate (aparent fără cauză) și dureri la nivelul mâinilor şi degetelor.
 • Își desfășoară activitatea la serviciu în poziții vicioase: aplecat (grădinărit), în genunchi (faianțari, parchetari, instalatori) sau care suprasolicită prin mișcări frecvente și în mod continuu aceleași grupe musculare (zidari, croitori, florărese, manichiuriste) se prezintă la cabinet cu dureri aparent de spate, de umeri, coate, mâini sau picioare care, de fapt sunt doar dureri musculare datorate sarcopeniei.

Așadar, persoanele tinere, adulte al căror ritm de viață alert și stresant în contextul unei alimentații nesănătoase, lipsite de aport proteic sănătos vor necesita suplimentarea nutrițională adecvată (bogată în proteine) alături de exerciții fizice care să îmbunătățească și să mențină condiția fizică adecvată vârstei.

Folosirea Sarcodyn, în aceste situații, va duce la creșterea și menținerea masei musculare alături de îmbunătățirea forței musculare reflectate în creșterea performanței musculare în absența sindromului dureros. Toate acestea vor avea impact pozitiv asupra desfășurării activităților zilnice crescând spectaculos calitatea vieții.

Succesul terapeutic al Sarcodyn este asigurat și de modul de administrare, extrem de confortabil:

 • 1 plic pe zi, dizolvat într-un pahar cu apa;
 • cu gust plăcut de ananas;
 • fără risc de supradozare;
 • pentru menținerea efectului terapeutic, în timp, tratamentul trebuie să dureze minimum 6 luni fără a fi obligați să ne limitam doar la acestea.
#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.