Revista care te menține sănătos

Știri

Barbatii care nu dorm suficient, risc de cancer la prostata

30 ianuarie 2014
Share

Vesti bune pentru barbatii care dorm suficient pe timpul noptii. Potrivit cercetatorilor americani, acestia prezinta un risc cu pana la 75% mai redus de cancer la prostata, datorita nivelurilor mari ale hormonului melatonina secretat pe timpul noptii, scrie dailymail.co.uk. Productia de melatonina devine maxima la miezul noptii, scazand treptat in a doua jumatate a noptii.

Oamenii de stiinta au testat nivelurile de melatonina in cazul a 928 de barbati din Islanda, pe care i-au monitorizat timp de sapte ani. In acest interval, 111 subiecti au fost diagnosticati cu cancer de prostata, dintre care 24 aveau o forma avansata a bolii. Cercetatorii au descoperit ca barbatii cu niveluri de melatonina peste medie prezentau o probabilitate cu 75% mai scazuta de a dezvolta cancer de prostata in forma avansata decat aceia care aveau niveluri sub medie.

„Somnul insuficient si alti factori pot influenta cantitatea secretata de melatonina sau chiar o pot bloca in totalitate”, a declarat coordonatoarea studiului, Sarah Markt, reprezentanta Scolii de sanatate publica Harvard.

Cristina Ionescu
Sursa: Daily Mail

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.