Revista care te mentine sanatos

Stiri

Testul care ar putea prezice sansele vindecarii cancerului de ovare

9 decembrie 2013
Share

Expertii de la Centrul de Cercetare in domeniul cancerului din Seattle, Statele Unite ale Americii, au pus la punct primul test ADN care va putea contoriza numarul de celule imunitare prezente intr-o tumoare canceroasa de la nivelul ovarelor. Potrivit cercetatorilor, acest test va putea fi utilizat in cazul femeilor care se confrunta cu o afectiune precum cancerul ovarian atat intr-un stadiu incipient, cat si intr-un stadiu avansat, permitand astfel medicilor sa aleaga cea mai buna abordare terapeutica.

Aceasta noua tehnologie contorizeaza celulele imunitare care se infiltreaza in tumori, dupa ce pacientei i s-a facut o biopsie. Aceste celule au secvente de ADN unice pe care le putem compara cu codurile de bare pe care le intalnim pe etichetele produselor. Cercetatorii au descoperit astfel ca, cu cat o femeie care suferea de cancer ovarian prezinta o rata mai mare a acestor celule, cu atat sansele de supravietuire pe o perioada mai lunga erau mai mari.

Ruxandra Raica
Sursa: topsante.com

Nota pentru articolul «Testul care ar putea prezice sansele vindecarii cancerului de ovare»:3.50/ 5 (2 voturi)
#tags   \   ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate