Revista care te mentine sanatos

Stiri

Procedurile cosmetice de netezire a ridurilor, pericol pentru vedere

14 martie 2014
Share

Procedurile cosmetice de umplere a ridurilor ar putea conduce la aparitia orbirii, avertizeaza un nou studiu. Injectiile cu colagen sau cu grasime pentru netezirea ridurilor de pe frunte ar putea provoca daune ireversibile la nivelul ochilor, sustin cercetatorii. Administratia Alimentelor si Medicamentelor din Statele Unite ale Americii este de acord cu astfel de injectii, insa doar in jurul gurii. Substantele utilizate nu sunt aprobate in mod oficial pentru a elimina ridurile din jurul ochilor.

Un studiu publicat in jurnalul JAMA Ophthalmology raporteaza ca trei persoane au orbit ca urmare a unor astfel de proceduri. Acest lucru se poate intampla atunci cand substantele se pot scurge in mod accidental in sange, patrunzand in artera retiniana. Daca acest lucru se intampla, alimentarea cu sange a ochiului poate fi intrerupta. Desi aceasta complicatie este una care apare foarte rar, are o semnificatie foarte importanta. In general, procedurile nu prezinta efecte secundare mai mult decat aparitia unor vanatai si umflaturi, expertii avertizeaza insa ca trebuie sa fiti foarte atenti si sa va adresati exclusiv specialistilor.

 

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Procedurile cosmetice de netezire a ridurilor, pericol pentru vedere»:2.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate