Revista care te mentine sanatos

Stiri

Artrita reumatoida, risc de formare a unor cheaguri de sange fatale

2 septembrie 2013
Share

Persoanele cu artrita reumatoida prezinta un risc de trei ori mai mare de a suferi formarea unui cheag de sange fatal la nivelul plamanilor sau picioarelor. Expertii au descoperit ca oamenii care sufera de aceasta boala sunt de trei ori mai expusi riscului de tromboza venoasa profunda la nivelul membrelor inferioare, riscul de embolism pulmonar fiind de doua ori mai mare.

Specialistii spun ca intre 11 si 30% dintre persoanele care dezvolta un cheag de sange la nivelul picioarelor sufera un deces la numai 30 de zile dupa diagnostic. Poliartrita reumatoida este mult mai comuna in cazul femeilor decat in cazul barbatilor, mai susceptibile sa dezvolte si alte conditii, precum hipertensiune arteriala, diabet, fracturi, insuficienta cardiaca. Se pare ca inflamatia din organism, asociata cu poliartrita reumatoida, duce la un risc crescut de tromboza, devenind astfel un real factor de risc. Posibilitatea de a dezvolta poliartrita reumatoida creste odata cu varsta.

Ruxandra Raica

Sursa: Telegraph.co.uk

Nota pentru articolul «Artrita reumatoida, risc de formare a unor cheaguri de sange fatale»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate