Revista care te menține sănătos

Știri

Artrita reumatoida, risc de formare a unor cheaguri de sange fatale

2 septembrie 2013
Share

Persoanele cu artrita reumatoida prezinta un risc de trei ori mai mare de a suferi formarea unui cheag de sange fatal la nivelul plamanilor sau picioarelor. Expertii au descoperit ca oamenii care sufera de aceasta boala sunt de trei ori mai expusi riscului de tromboza venoasa profunda la nivelul membrelor inferioare, riscul de embolism pulmonar fiind de doua ori mai mare.

Specialistii spun ca intre 11 si 30% dintre persoanele care dezvolta un cheag de sange la nivelul picioarelor sufera un deces la numai 30 de zile dupa diagnostic. Poliartrita reumatoida este mult mai comuna in cazul femeilor decat in cazul barbatilor, mai susceptibile sa dezvolte si alte conditii, precum hipertensiune arteriala, diabet, fracturi, insuficienta cardiaca. Se pare ca inflamatia din organism, asociata cu poliartrita reumatoida, duce la un risc crescut de tromboza, devenind astfel un real factor de risc. Posibilitatea de a dezvolta poliartrita reumatoida creste odata cu varsta.

Ruxandra Raica

Sursa: Telegraph.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.