Revista care te mentine sanatos

Stiri

Dieta mediteraneeana ajuta la prevenirea diabetului zaharat tip 2

21 august 2013
Share

Un nou studiu, efectuat de Dr. Carlo La Vecchia, de la Institutul de Cercetare Farmacologia, Italia, a aratat ca o dieta in stil mediteraneean si saraca in carbohidrati ofera protectie impotriva diabetului zaharat tip 2. Dintr-un total de 22.295 de participanti urmariti timp de 11 ani, au fost inregistrate 2.330 de cazuri de diabet tip 2.

Pentru a investiga obiceiurile alimentare, acestia au completat un chestionar si cercetatorii au alcatuit un scor de 10 puncte al dietei mediteraneene si unul similar pentru a masura carbohidratii din dieta. Persoanele cu un scor mai mare de 6 au avut sanse de 12% de a dezvolta diabet fata de cei cu un scor de 3 sau mai mic. Persoanele cu cel mai mare nivel de carbohidrati in dieta au avut cu 21% mai multe sanse a dezvolta diabet, comparativ cu cei cu nivelul cel mai scazut. Autorii au concluzionat: „Protectia dietei mediteraneene se realizeaza prin caracteristicile sale, si nu prin controlul greutatii”.

Roxana Mateescu
Sursa: Sciencedaily.com

Nota pentru articolul «Dieta mediteraneeana ajuta la prevenirea diabetului zaharat tip 2»:4.25/ 5 (4 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate