Revista care te menține sănătos

Știri

Dieta mediteraneeana ajuta la prevenirea diabetului zaharat tip 2

21 august 2013
Share

Un nou studiu, efectuat de Dr. Carlo La Vecchia, de la Institutul de Cercetare Farmacologia, Italia, a aratat ca o dieta in stil mediteraneean si saraca in carbohidrati ofera protectie impotriva diabetului zaharat tip 2. Dintr-un total de 22.295 de participanti urmariti timp de 11 ani, au fost inregistrate 2.330 de cazuri de diabet tip 2.

Pentru a investiga obiceiurile alimentare, acestia au completat un chestionar si cercetatorii au alcatuit un scor de 10 puncte al dietei mediteraneene si unul similar pentru a masura carbohidratii din dieta. Persoanele cu un scor mai mare de 6 au avut sanse de 12% de a dezvolta diabet fata de cei cu un scor de 3 sau mai mic. Persoanele cu cel mai mare nivel de carbohidrati in dieta au avut cu 21% mai multe sanse a dezvolta diabet, comparativ cu cei cu nivelul cel mai scazut. Autorii au concluzionat: „Protectia dietei mediteraneene se realizeaza prin caracteristicile sale, si nu prin controlul greutatii”.

Roxana Mateescu
Sursa: Sciencedaily.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.