Stiri

Mierea, cel mai bun antibiotic

vineri, 25 aprilie 2014
Share

Antibioticele conventionale sunt prescrise de medici chiar si pentru infectiile virale, lucru inutil, deoarece antibioticele sunt eficiente doar in ceea ce priveste infectiile bacteriene. Tocmai de aceea, supraconsumul face ca organismul sa lupte mai greu impotriva viitoarelor infectii, de vreme ce antibioticele distrug bacteriile benefice din intestin. Unii experti sustin ca mierea este cel mai bun antibiotic.

In plus, mierea poate ucide bacteriile datorita efectului sau de osmoza. Acest efect provine de la concentratia de zahar continuta de miere. In acest proces, apa este extrasa din celulele bacteriene, iar patogenii se deshidrateaza si mor. Mierea poseda, de asemenea, proprietati ce stopeaza formarea biofilmelor (viata din interiorul unui biofilm favorizeaza supravietuirea bacteriilor si ciupercilor).

Si tot mierea intrerupe procesul de comunicare a bacteriilor. Astfel, bacteriile nu mai pot elibera toxine si nu mai pot conduce la aparitia bolilor. Mierea previne formarea bacteriilor rezistente la antibiotice si ataca bacteriile din mai multe unghiuri. Nu detine doar proprietati antibacteriene, ci si antivirale si antifungice.

 

Ruxandra Raica

Sursa: naturalnews.com

Nota pentru articolul «Mierea, cel mai bun antibiotic»:5.00/ 5 (1 vot)
#tags   \   ,
tonica
2017-05-10T17:51:16+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc