Revista care te mentine sanatos

Stiri

Femeile se considera mai slabe decat sunt in realitate

13 ianuarie 2012
Share

Ne uitam zilnic in oglinda si incercam sa ne imbracam cat mai comod, astfel incat sa nu ne simtim incorsetate in propriile haine. Acest lucru poate ascunde insa perceptia asupra greutatii reale pe care o avem si, implicit, riscul la care suntem expuse atunci cand greutatea depaseste limitele normale.

Cercetatorii americani au descoperit in urma unui studiu realizat pe un esantion de 466 de femei ca majoritatea nu sesizeaza atunci cand iau in greutate. Se pare ca exista o stransa legatura intre metodele de contraceptie utilizate si capacitatea de perceptie a femeilor in raport cu greutatea lor reala.

Rezultatele obtinute in urma cercetarii arata ca femeile care aleg varianta injectiilor hormonale cu efect contraceptiv sunt cele mai rationale, acestea observand imediat daca se ingrasa. In schimb, cele care utilizeaza contraceptive orale sau metode de contraceptie non-hormonale nu percep corect greutatea pe care o au si pot pune chiar mai mult de 5 kilograme fara sa isi dea seama.

„Totodata, suntem surprinsi sa aflam ca rasa si originea etnica pot constitui factori determinanti de recunoastere corecta a luarii in greutate”, a declarat Mahbubur Rahman, asistent profesor de obstetrica si ginecologie la Universitatea Medical Branch din Texas.

Obezitatea constituie un important factor de risc pentru aparitia diferitelor afectiuni, precum: boli cardiovasculare, diabet, osteoporoza si chiar Alzheimer, afectiune aflata in stransa legatura cu cantitatea de grasime din organism si cu modul in care ajunge sangele in creier.

Paula Rotaru

Sursa: www.eurekalert.org

Nota pentru articolul «Femeile se considera mai slabe decat sunt in realitate»:5.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate