Revista care te mentine sanatos

Stiri

Mancam mai putin, traim mai mult

13 iulie 2012
Share

Daca am manca mai putin cu 40% decat in mod obisnuit, ne-am putea prelungi viata cu pana la 20 de ani, sustin oamenii de stiinta. Ei au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au studiat intens acest lucru in randul animalelor.

„Daca reduci aportul de calorii al unui sobolan cu 40%, va trai cu 30% mai mult. Asta inseamna ca, in cazul oamenilor, putem prelungi viata cu aproape 20 de ani. Acest fenomen a fost demonstrat pe tot felul de organisme, chiar si pe cainii din rasa Labrador”, a declarat coordonatorul studiului, dr. Piper, cercetator la Institute of Health Ageing din cadrul University College London.

Totusi, specialistul atentioneaza ca domeniul cercetarilor pentru prelungirea vietii dateaza doar de cativa ani, ceea ce face ca descoperirile sa ramana, deocamdata, la nivel teoretic.

Cristina Ionescu

Sursa: Daily Mail

Nota pentru articolul «Mancam mai putin, traim mai mult»:2.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate