Revista care te mentine sanatos

Stiri

Medicii din afara UE vor putea profesa in sistemul sanitar romanesc

27 august 2012
Share

Conform noului proiect de Lege privind organizarea si functionarea sistemului sanitar, medici din tari terte Uniunii Europene, beneficiari ai statutului de rezident permanent in Romania sau medici beneficiari ai statutului de rezident pe termen lung acordat de catre unul dintre statele UE vor avea dreptul de a profesa in Romania.

„Am avut solicitari ale medicilor din SUA, Israel, Canada de a profesa in sistemul sanitar romanesc, dar legislatia actuala nu ne permite angajarea acestora. Suntem constienti ca nu putem stopa libera circulatie a personalului medical, fenomen care se inregistreaza la nivel global si degeaba deblocam posturi in sistem daca nu are cine sa le ocupe. Din aceasta cauza, incercam flexibilizarea legislatiei si cautam solutii pentru diminuarea deficitelui de personal. Consideram ca aceasta masura, impreuna cu cea in care lasam spitalelor posibilitatea de autoguvernare si retribuire a cadrelor medicale in functie de competenta pot duce la diminuarea acestui fenomen”, a precizat ministrul Sanatatii.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Medicii din afara UE vor putea profesa in sistemul sanitar romanesc»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate