Revista care te mentine sanatos

Stiri

Ciocolata neagra, mai bogata in antioxidanti decat fructele

4 martie 2011
Share

Un studiu recent realizat in Marea Britanie a demonstrat ca ciocolata neagra este mai bogata in antioxidanti decat afinele si coacazele, considerate cele mai bogate in acesti compusi. Din pacate, adaugarea ingredientelor, precum zahar sau lapte, le diminueaza efectele benefice. De aceea, ciocolata neagra a fost clasificata drept „superaliment” dupa incheierea studiului. Atat cacaoa, cat si ciocolata neagra au trecut cu brio testele in ceea ce priveste flavonoidele, o familie de antioxidanti cu proprietati anti-imbatranire si de reducere a riscului de boli cardiace. Datorita continutului mare de grasimi si zahar, ciocolata neagra trebuie consumata alaturi de o dieta echilibrata, bogata in cereale integrale, fructe si legume. Specialistii ne recomanda sa nu consumam mai mult de 6,7 g de ciocolata neagra pe zi, aceasta fiind cantitatea ideala.

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Ciocolata neagra, mai bogata in antioxidanti decat fructele»:2.33/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate