Revista care te menține sănătos

Știri

Testari medicale gratuite, cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice

27 septembrie 2011
Share

Cu prilejul „Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice”, sarbatorita la nivel mondial pe data de 1 octombrie, Institutul National de Gerontologie si Geriatrie „Ana Aslan” organizeaza un eveniment dedicat persoanelor cu varste inaintate, care isi vor putea face testari medicale gratuite, atat pentru determinarea glicemiei, a tensiunii arteriale si a colesterolului, cat si pentru depistarea osteoporozei.

Testarile vor avea loc sambata, 1 octombrie, la sediul din Otopeni al Institutului, intre orele 09.00 si 18.00. Persoanele care doresc sa participe trebuie sa se programeze pana pe 30 septembrie la numarul de telefon 0736.077.077. Aceasta campanie de testare gratuita vine in ajutorul varstnicilor din Romania unde, potrivit unui studiu, ponderea persoanelor cu varste peste 60 de ani se va dubla in urmatorii 40 de ani, ajungand sa reprezinte 40% din populatia tarii.

„Este o certitudine faptul ca influenta procesului de imbatranire asupra starii de sanatate si a calitatii vietii depaseste cu mult efectele oricarei afectiuni cunoscute, din aceasta perspectiva varsta in sine putand fi considerata drept principalul factor de risc pentru marea majoritate a bolilor cronice. Ma refer la boli cardiovasculare, renale, diabet zaharat, osteoporoza”, a declarat Directorul Medical al Institutului National de Gerontologie si Geriatrie „Ana Aslan”, Conf. Dr. Gabriel Prada.

Ruxandra Raica

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.