Revista care te menține sănătos

Știri

Orezul brun poate preveni diabetul zaharat tip II

4 aprilie 2011
Share

Potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetatori de la Universitatea Harvard, orezul brun, un aliment semnificativ mai bogat in fibre decat orezul alb, poate preveni mult mai eficient aparitia diabetului zaharat tip II. Studiul a acoperit un numar de peste 200.000 de persoane. S-a constatat ca cei care consumau mai mult de 5 portii de orez alb pe saptamana au avut un risc cu 17% mai mare de a dezvolta pe viitor diabet tip II comparativ cu cei care consumau doar 1 portie de orez alb pe luna.

Studiul a demonstrat ca alimentatia bazata pe cereale integrale, cum ar fi orezul brun, este cea care previne nu doar aparitia diabetului, ci si a bolilor cardiovasculare si aterosclerozei. De asemenea, orezul brun este un aliat de nadejde in lupta cu kilogramele in plus, avand continut caloric scazut si stimuland procesul de ardere a grasimilor din organism. Recent, a fost creat un nou tip de orez alb, numit Kinme May, care mentine calitatile orezului brun, avand acelasi gust si textura ca cel alb.

Sursa: www.dailymail.co.uk.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.