Revista care te mentine sanatos

Stiri

Orezul brun poate preveni diabetul zaharat tip II

4 aprilie 2011
Share

Potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetatori de la Universitatea Harvard, orezul brun, un aliment semnificativ mai bogat in fibre decat orezul alb, poate preveni mult mai eficient aparitia diabetului zaharat tip II. Studiul a acoperit un numar de peste 200.000 de persoane. S-a constatat ca cei care consumau mai mult de 5 portii de orez alb pe saptamana au avut un risc cu 17% mai mare de a dezvolta pe viitor diabet tip II comparativ cu cei care consumau doar 1 portie de orez alb pe luna.

Studiul a demonstrat ca alimentatia bazata pe cereale integrale, cum ar fi orezul brun, este cea care previne nu doar aparitia diabetului, ci si a bolilor cardiovasculare si aterosclerozei. De asemenea, orezul brun este un aliat de nadejde in lupta cu kilogramele in plus, avand continut caloric scazut si stimuland procesul de ardere a grasimilor din organism. Recent, a fost creat un nou tip de orez alb, numit Kinme May, care mentine calitatile orezului brun, avand acelasi gust si textura ca cel alb.

Sursa: www.dailymail.co.uk.

Nota pentru articolul «Orezul brun poate preveni diabetul zaharat tip II»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate