Revista care te mentine sanatos

Stiri

Obezitatea, principalul factor de risc pentru artrita reumatoida

9 mai 2012
Share

Obezitatea, devenita epidemie globala, este responsabila de incidenta in crestere a cazurilor de artrita reumatoida, sustin specialistii in reumatologie de la Clinica Mayo. Artrita reprezinta o afectiune dureroasa care cauzeaza inflamatii la nivelul articulatiilor, indeosebi in randul femeilor.

Complicatiile acestei boli pot include: probleme cardiace, afectiuni pulmonare sau osteoporoza.

Pe o perioada de 27 de ani, cercetatorii au studiat dosarele medicale a peste 1.600 de persoane adulte. Dintre acestea, aproape 60% erau obeze si peste 68% dintre ele erau femei.

Au fost luati in considerare factori de risc pentru artrita: varsta, sexul, inaltimea, greutatea sau fumatul. Dintre acestea, greutatea in exces pare ca influenteaza cel mai mult aparitia artritei reumatoide, peste jumatate dintre persoanele obeze dezvoltand pe parcursul studiului aceasta boala.

„Stim ca obezitatea poate cauza numeroase probleme de sanatate, cum ar fi bolile de inima sau diabetul, insa acum se contureaza un nou motiv pentru care aceasta epidemie trebuie prevenita si redusa in randul populatiei generale”, a precizat co-autorul studiului.

Paula Rotaru

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Obezitatea, principalul factor de risc pentru artrita reumatoida»:1.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \  

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate