Revista care te menține sănătos

Știri

Cine vorbeste prea mult la telefonul mobil e mai putin fericit?

20 decembrie 2013
Share

Cercetatorii americani avertizeaza ca persoanele care vorbesc prea mult la telefon si isi petrec constant timpul pe retelele de socializare au tendinta de a fi mai nefericite si mai anxioase decat ceilalti oameni.

Autorii unui studiu realizat de curand au urmarit frecventa cu care peste 500 de studenti foloseau telefonul mobil in fiecare zi, evaluand modul in care acest lucru le afecta perspectiva asupra vietii. Rezultatul? In loc sa ii faca pe oameni sa se simta mai aproape de prieteni, telefonul mobil le crestea gradul de anxietate, deoarece numerosi participanti la studiu se simteau de fapt obligati sa pastreze legatura cu ceilalti prin apeluri, sms-uri si postari pe retelele de socializare, dupa cum informeaza dailymail.co.uk. Asadar, utilizarea constanta a telefonului sporeste senzatia de stres. „Nu mai exista timp sau singuratate in viata acestor studenti si cred ca, pentru sanatatea mintala, este nevoie de timp de reflectie, de introspectie, de analiza intamplarilor vietii sau, pur si simplu, de refacere dupa stresul de zi cu zi”, a declarat cercetatorul Andrew Lepp.

 

Cristina Ionescu
Sursa: Daily Mail

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.