Revista care te mentine sanatos

Stiri

Copiii nascuti prin cezariana ar putea deveni obezi?

7 iunie 2012
Share

Copiii nascuti prin cezariana pot avea mai multe sanse de a deveni obezi, spre deosebire de cei nascuti in mod natural. Cercetatorii spun ca epidemia de obezitate poate fi determinata, in parte, de cresterea ratelor operatiilor de cezariana. Potrivit Daily Mail, in Anglia, rata operatiilor de cezariana ajunge la 155.000 pe an.

Cercetatorii de la Spitalul de copii din Boston, S.U.A, au examinat 1.225 de perechi de mame care aveau copii cu varste de peste 3 ani, masurandu-i si cantarindu-i. Una din patru nasteri a fost prin cezariana. Rezultatele au demonstrat ca 16% dintre copiii adusi pe lume prin cezariana erau obezi la varsta de 3 ani, comparativ cu 7,5% dintre copiii nascuti pe cale naturala. Operatia de cezariana poate salva mama si copilul, insa exista un numar foarte mare de nasteri de acest gen care nu au niciun motiv medical.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Copiii nascuti prin cezariana ar putea deveni obezi?»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate