Revista care te menține sănătos

Știri

Bolile cardiovasculare in Romania: rata de deces in randul barbatilor, de aproximativ 50%

7 noiembrie 2013
Share

Daca la nivel european bolile inimii si ale sistemului circulator reprezinta cauza principala a decesului cu peste 4 milioane in fiecare an, statisticile demonstreaza ca si in Romania bolile cardiovasculare sunt principala cauza de deces. In Uniunea Europeana, 43% dintre femei si 36% dintre barbati mor din cauza bolilor cardiovasculare.

La noi in tara, aceste afectiuni sunt responsabile de o rata de deces in randul barbatilor de aproximativ 50%, fapt deloc imbucurator, populatia masculina confruntandu-se cu un risc semnificativ mai mare spre deosebire de cea feminina.

Printre principalii factori de risc se numara obezitatea, fumatul, diabetul si hipertensiunea. Tocmai de aceea, este foarte importanta preventia. Un stil de viata sanatos, renuntarea la anumite obiceiuri alimentare, precum consumul excesiv de sare si exercitiile fizice regulate, chiar si la varste inaintate, va pot feri de astfel de neplaceri.

Ruxandra Raica

Nota pentru articolul «Bolile cardiovasculare in Romania: rata de deces in randul barbatilor, de aproximativ 50%»:4.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.