Revista care te mentine sanatos

Stiri

Peste 1.400 de bacterii „bune”, prezente in buricul nostru

23 august 2011
Share

Oamenii de stiinta de la Universitatea Carolina de Nord au descoperit ca in buricul nostru traiesc peste 1.400 de bacterii, informeaza cotidianul francez Le Point. Nu va faceti insa griji. Acestea sunt sanogene, „bune”, alcatuind flora saprofita necesara omului pentru a se proteja de bacteriile patogene care ne pot face rau.

Numarul lor nu depinde de igiena

Pe durata mai multor luni, profesorul biolog Jiri Hulcr si colegii sai au analizat mostrele de celule epiteliale prelevate din ombilicurile a 95 de voluntari. Dupa ce au studiat ADN-ul acestor bacterii, au tras concluzia ca 662 dintre ele, adica aproximativ jumatate, sunt o noutate pentru stiinta, insa medicii dermatologi ne asigura ca nu este nevoie sa ne spalam mai des in zona buricului, deoarece numarul acestora nu depinde de igiena.

Crisina Ionescu

Sursa: www.lepoint.fr

Nota pentru articolul «Peste 1.400 de bacterii „bune”, prezente in buricul nostru»:1.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate