Revista care te menține sănătos

Știri

Activitatea fizica reduce riscul de suicid

5 iulie 2013
Share

Sportul este benefic sanatatii si excelent pentru psihic. De fapt, oamenii care fac sport inca de mici si sunt intr-o forma fizica buna sunt mai feriti de riscul de suicid, spre deosebire de restul persoanelor. Un studiu realizat de specialistii de la Universitatea din Gőteborg, Suedia, pe un milion de persoane, a dezvaluit ca adolescentii care nu fac miscare prezinta un risc dublu de comportament suicidar. Practic, sportul diminueaza acest tip de comportament.

Din pacate, sanatatea mintala a adolescentilor se degradeaza din ce in ce mai mult, iar cercetatorii au incercat sa descopere daca exista factori capabili sa previna depresia. In urma unei analize, s-a constatat ca tinerii intr-o forma fizica buna erau mai putin depresivi, creierul functionand foarte bine. In timpul adolescentei, creierul continua sa se dezvolte, de aceea este nevoie sa fie stimulat in mod pozitiv, iar sportul este cel mai la indemana mod. Expertii spun ca sportul ar trebui introdus in programele de prevenire a suicidului in randul tinerilor.

Ruxandra Raica

Sursa: TopSante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.