Revista care te mentine sanatos

Stiri

Activitatea fizica reduce riscul de suicid

5 iulie 2013
Share

Sportul este benefic sanatatii si excelent pentru psihic. De fapt, oamenii care fac sport inca de mici si sunt intr-o forma fizica buna sunt mai feriti de riscul de suicid, spre deosebire de restul persoanelor. Un studiu realizat de specialistii de la Universitatea din Gőteborg, Suedia, pe un milion de persoane, a dezvaluit ca adolescentii care nu fac miscare prezinta un risc dublu de comportament suicidar. Practic, sportul diminueaza acest tip de comportament.

Din pacate, sanatatea mintala a adolescentilor se degradeaza din ce in ce mai mult, iar cercetatorii au incercat sa descopere daca exista factori capabili sa previna depresia. In urma unei analize, s-a constatat ca tinerii intr-o forma fizica buna erau mai putin depresivi, creierul functionand foarte bine. In timpul adolescentei, creierul continua sa se dezvolte, de aceea este nevoie sa fie stimulat in mod pozitiv, iar sportul este cel mai la indemana mod. Expertii spun ca sportul ar trebui introdus in programele de prevenire a suicidului in randul tinerilor.

Ruxandra Raica

Sursa: TopSante.com

Nota pentru articolul «Activitatea fizica reduce riscul de suicid»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *



Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate