Revista care te menține sănătos

Știri

Presiunea fizica exercitata asupra sanilor ar putea preveni celulele canceroase

20 decembrie 2012
Share

Expertii au aflat ca forta fizica poate juca un rol in regresia celulelor canceroase. Daca va veti strange din cand in cand sanii, acest lucru va impiedica celulele maligne sa declanseze cancerul. Experimentele de laborator au aratat ca aplicarea unei presiuni fizice ne poate influenta organismul.

Studiul a implicat cresterea unor celule epiteliale maligne ale sanului intr-un gel injectat in camere de silicon flexibile.

S-a descoperit ca, in urma compresiei, celulele maligne au inceput sa creasca intr-un mod normal si organizat. Odata ce structura tesutului mamar s-a format, celulele s-au oprit din crestere, chiar si atunci cand forta de compresie a fost eliminata.

Cu toate acestea, asta nu inseamna ca aparitia cancerului la san ar putea fi combatuta cu ajutorul sutienelor care va strang, de exemplu, insa putem avea astfel indicii pentru a urmari moleculele si eventualele structuri care ar putea fi descoperite si tratate.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.