Revista care te menține sănătos

Știri

Tratamentul contra eczemei atopice ar putea deveni realitate

28 noiembrie 2011
Share

Cercetatorii au descoperit un remediu eficient impotriva bolilor de piele inflamatorii, precum eczemele, a caror tulpina se pare ca ar putea fi distrusa cu ajutorul unor peptide. Peptidele sunt substante chimice alcatuite din mai multi aminoacizi care, se pare, ar putea oferi un nou tratament pentru eczema atopica, un tip de eczema caracterizat prin mancarime, piele uscata si exfoliere, ce apare de obicei in perioada copilariei.

Cu toate acestea, exista persoane adulte care continua sa sufere de aceasta afectiune pe tot parcursul vietii. La nivel mondial, incidenta eczemei atopice este in crestere, iar afectiunea apare atunci cand expunerea la alergeni declanseaza reactii imune, alergice, de obicei la persoanele cu predispozitie genetica.

Desi este cunoscut faptul ca peptidele sunt ingrediente active care ajuta pielea sa realizeze colagenul, se pare ca acum ar putea fi utilizate cu succes si in tratarea acestei afectiuni.

Ruxandra Raica

Sursa: www.indianexpress.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.