Revista care te menține sănătos

Știri

Implant inovativ pentru pacientii cu artrita

26 ianuarie 2012
Share

Persoanele diagnosticate cu artrita, boala care afecteaza peste 630 milioane de oameni la nivel mondial, pot avea un motiv de bucurie: s-a realizat un implant necimentat care poate inlocui sectiuni din osul afectat, iar promisiunile de recuperare rapida sunt foarte credibile. Pacientii supusi unei astfel de interventii declara ca recuperarea completa poate avea loc in maximum 3 luni.

O astfel de operatie de implantare a avut loc in premiera la Max Institute of Orthopedic and Joint Replacement din India si poarta denumirea de STAR (Scandinavian Total Ankle Replacement). Acest tip de interventie nu este o noutate insa pentru tarile occidentale, care utilizeaza tehnologia de aproape 3 ani.

„Pacientii se pot recupera complet in 3 luni, iar in cazul celor cu varste intre 25 si 40 de ani, recuperarea poate avea loc chiar si mai devreme, la 6 saptamani dupa interventie. Tehnica STAR va oferi o mai buna mobilitate pacientilor afectati de artrita si constituie o metoda inovativa mult mai eficienta, in comparatie cu celelalte optiuni de tratament, precum operatia de sudare a articulatiilor sau curatarea acestora”, a explicat presedintele Institutului si chirurgul-sef care a realizat operatia.

Costul interventiei este de aproape 3.000 de euro si are o valabilitate de aproximativ 15 ani. Pacientii sunt sfatuiti sa nu adopte pozitia ghemuit dupa aceasta operatie de implant, pentru ca recuperarea si capacitatile motorii sa se desfasoare la cele mai bune cote.

Paula Rotaru

Sursa: www.zeenews.india.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.