Revista care te mentine sanatos

Stiri

Copiii nascuti prematur ar putea suferi de autism

18 octombrie 2011
Share

Copiii nascuti prematur se pare ca au de cinci ori mai multe sanse de a suferi de autism decat cei nascuti cu o greutate normala. Acest lucru a fost descoperit in urma unui studiu realizat in Anglia si Statele Unite ale Americii.

Problemele cognitive ale acestor copii ar putea masca autsimul, studiul sugerand ca greutatea scazuta la nastere poate fi un factor de risc cauzat de legatura dintre greutate si procesul cognitiv.

Autismul este o afectiune ce apare in copilarie si se manifesta prin deficiente in comunicare, in interactiunea sociala, dar si printr-un comportament repetitiv. Daca exista suspiciuni de autism, parintii ar trebui sa apeleze la specialisti care sa-i evalueze pe cei mici inca de timpuriu si sa-i supuna unor teste care sa poata depista afectiunea.

Studiul a vizat copii nascuti intre anii 1984 si 1987, cu greutatea cuprinsa intre 500 si 2000 de grame, de-a lungul a 21 de ani din viata.

Ruxandra Raica

Sursa: www.onenewspage.com

Nota pentru articolul «Copiii nascuti prematur ar putea suferi de autism»:4.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate