Revista care te mentine sanatos

Stiri

Melanomul, vindecat cu ajutorul unei creme pe baza de peptide?

29 octombrie 2012
Share

Oamenii de stiinta de la Institutul Tehnologic Royal din Melbourne, Australia, au reusit sa creeze o crema unica pe baza de peptide ce imita virusul Myxoma, despre care se stie ca poate distruge celulele canceroase. Investigatiile de laborator au indicat rezultate promitatoare in ceea ce priveste crema antimelanom, in sensul ca distruge tesutul afectat, lasand intacte celulele sanatoase ale pielii.

Nu intamplator cercetarea a avut loc in Australia. In aceasta tara exista cea mai ridicata rata de incidenta a cancerului de piele din lume, cu peste 11.000 de noi cazuri diagnosticate anual. In prezent, depistarea in stadii incipiente a melanomului poate duce la vindecarea acestuia doar prin indepartarea chirurgicala a tumorii si a pielii din jur, insa formula cremei nou create ar putea schimba ideea de terapie a cancerului de piele.

Paula Rotaru

Sursa: www.heraldsun.com

Nota pentru articolul «Melanomul, vindecat cu ajutorul unei creme pe baza de peptide?»:4.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate