Stiri

Trimiteti des sms-uri? V-ati putea confrunta cu insomnia

miercuri, 2 octombrie 2013
Share

Foarte multi oameni spun ca nu ar putea trai fara telefonul mobil, insa aceasta dependenta ar putea face mai mult rau decat bine. Noi studii sugereaza insa ca trimiterea de mesaje text in mod excesiv ar putea duce la o serie de probleme legate de somn.

Cercetatorii americani au descoperit ca, cu cat o persoana trimite mai multe sms-uri, cu atat are mai multe probleme cu somnul. Expertii considera ca este vorba de presiunea pe care o experimenteaza oamenii, aceea de a raspunde la mesaje imediat ce le primesc.

Multe persoane dorm cu telefonul mobil langa perna, ceea ce inseamna ca pe timp de noapte se trezesc ca urmare a mesajelor primite. In urma unui studiu realizat cu ajutorul unor studenti, s-a descoperit ca cei care trimiteau mai multe sms-uri pe zi nu se puteau odihni asa cum ar fi trebuit. Sms-urile trimise frecvent ar putea fi asociate cu un nivel mai mare de stres in ceea ce priveste relatiile de prietenie. In plus, abrevierile utilizate in mesajele text pot modifica sensul unei conversatii. Sms-urile pot produce anumite neintelegeri, mai ales in cazul unor situatii conflictuale.

Ruxandra Raica
Sursa: Dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
tonica
2017-05-10T17:52:23+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc