Stiri

Slabind, ajutati inima, indiferent de varsta

joi, 19 iunie 2014
Share

Potrivit unui studiu publicat zilele trecute in revista stiintifica „Lancet Diabetes & Endocrinology”, pierderea in greutate in perioada adulta (indiferent de varsta) poate aduce beneficii cardiovasculare pe termen lung.

Rezultatele provin dintr-un studiu care a cercetat impactul tiparelor de schimbare a greutatii pe toata durata vietii asupra factorilor de risc cardiovascular la un grup de barbati si femei din Marea Britanie, urmariti inca de la nastere (martie 1946). Conform datelor, cu cat expunerea la grasimea corporala in exces (adipozitate) este mai indelungata, cu atat sunt mai mari problemele cardiovasculare – precum ingrosarea peretilor carotidei, cresterea tensiunii arteriale sistolice si cresterea riscului de diabet – dupa inaintarea in varsta.

Pentru prima oara, studiul indica faptul ca adultii care scad cu o categorie de IMC (indice de masa corporala) – de la obezitate la supraponderalitate sau de la supraponderalitate la normoponderalitate – la orice varsta in perioada adulta, chiar daca iau din nou in greutate, pot reduce aceste manifestari cardiovasculare.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Slabind, ajutati inima, indiferent de varsta»:5.00/ 5 (1 vot)
tonica
2017-05-10T17:42:39+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc