Revista care te mentine sanatos

Stiri

Aplicatia care ar putea depista cancerul de piele din timp

30 mai 2014
Share

Tehnologia in domeniul medicinei continua sa evolueze. Profesorul George Zouridakis de la Universitatea din Houston, Statele Unite ale Americii, a dezvoltat o aplicatie capabila sa detecteze cancerul de piele, numita DermoScreen. Chiar daca suntem in sezonul cald si am asteptat foarte mult timp pentru a ne relaxa la soare, nu trebuie sa uitam ca expunerea necontrolata ar putea conduce la adevarate neplaceri in ceea ce priveste sanatatea.

In urma fotografierii unei leziuni sau a unei alunite suspecte cu telefonul mobil, un software special va analiza riscul de cancer de piele, cu o rata de succes de 85%, potrivit ultimelor teste. Deocamdata, proiectul se afla intr-un stadiu incipent si are nevoie de aprobare, insa in momentul in care va fi aprobat, starea de sanatate a pacientilor ar putea fi imbunatatita.

Aplicatia ar trebui insotita insa de un dermatoscop, dar si de o sursa de lumina, pentru o mai buna functionare si pentru rezultate precise. Aplicatia a fost dezvoltata pentru medicii si pacientii din zonele izolate, unde astfel de teste sunt mai greu de realizat. Tratamentul impotriva oricarui tip de cancer poate fi mult mai eficient daca boala ar fi depistata din timp.

Ruxandra Raica

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Aplicatia care ar putea depista cancerul de piele din timp»:3.67/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate