Revista care te menține sănătos

Știri

O boala asemanatoare SIDA face ravagii

12 septembrie 2012
Share

Oamenii de stiinta americani sustin ca o afectiune necunoscuta pana in prezent a infectat deja mai multe persoane in sud-estul Asiei si in Statele Unite. Victimele acestei boli sufera de simptome asemanatoare celor provocate de SIDA, cu toate ca persoanele in cauza nu sunt infectate cu virusul HIV.

Nu se cunoaste exact cum a aparut noua afectiune, dar conform informatiilor din prezent, aceasta nu pare a fi contagioasa. Si totusi, trebuie luata in serios. Desi se amelioreaza la unii pacienti, sistemul imunitar ramane afectat odata ce infectia a fost limitata, iar cativa oameni chiar au murit din aceasta cauza, declara dr. Sarah Browne, cercetator in cadrul „National Institute of Allergy and Infectious Diseases”. Spre deosebire de SIDA, noua afectiune nu distruge celulele T, dar provoaca alt gen de „pagube” in organism. Cel mai des intalnite simptome sunt febra si infectiile la nivelul oaselor.

Primul caz a fost documentat in anul 2004, iar studiul efectuat de dr. Browne a vizat circa 100 persoane intr-un interval de sase luni.

Cristina Ionescu

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.