Revista care te mentine sanatos

Stiri

Alergiile, mostenite din mama in fiica si din tata in fiu

17 august 2012
Share

Riscul unui copil de a dezvolta o alergie se dubleaza daca parintele de acelasi sex sufera de aceeasi alergie, potrivit unui nou studiu. Se pare ca alergiile, precum astmul sau eczemele nu sunt numai ereditare, ci sunt si legate de sexul unei persoane. De foarte mult timp stim ca alergiile sunt ereditare si se credea ca mostenirea de la mama la copil are o mai mare importanta datorita apropierii dintre acestia.

 

Expertii de la Universitatea din Southampton au recrutat 1.456 de pacienti in urma cu 23 de ani si au observat ca riscul de astm al baietilor crestea in cazul celor ai caror tati sufereau, la randul lor, de aceasta problema, in timp ce riscul se dubla in cazul fetelor ale caror mame sufereau de astm. Aceeasi crestere putea fi observata si in cazul eczemelor. Aceasta descoperire este deosebit de importanta si deschide calea catre noi cercetari in ceea ce priveste problema alergiilor.

 

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Alergiile, mostenite din mama in fiica si din tata in fiu»:3.33/ 5 (3 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate