Revista care te menține sănătos

Știri

Nu decojiti marul! O substanta din coaja ajuta la arderea grasimilor

26 iulie 2012
Share

Daca v-ati propus sa pierdeti cateva kilograme inainte de a va face aparitia pe plaja, merele sunt alegerea potrivita pentru o dieta last-minute. Si cand spunem mere, ne referim la tot ceea ce inseamna mar: coaja, miez, seminte, cotor. Si ne vom opri atentia asupra cojii de mar deoarece un studiu recent arata ca aceasta contine o substanta numita acid ursolic, care ajuta la accelerarea procesului de ardere a grasimilor si creste tonusul muscular.

Cercetarea a constat in monitorizarea a doua grupuri de cobai: primul grup a fost hranit cu alimente bogate in grasimi iar celuilalt grup i-au fost administrate suplimente pe baza de acid ursolic.

Pe parcursul studiului s-a observat ca subiectii hraniti cu suplimente au o pofta de mancare mai crescuta, insa efectele acidului ursolic au impiedicat luarea in greutate si au normalizat nivelul zaharului din sange. De asemenea, analizele efectuate ulterior au indicat ca tesuturile musculare sunt mai dezvoltate iar numarul de calorii pierdute este semnificativ mai mare in comparatie cu celalalt grup care nu a primit suplimente.

Astfel, acidul ursolic ar putea impiedica aparitia unor boli grave specifice societatii moderne, precum diabetul, obezitatea sau bolile hepatice.

Paula Rotaru

Sursa: http://www.medicaldaily.com/news/20120621/10388/apple-peel-obesity-high-fat-diet.htm

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.