Revista care te mentine sanatos

Stiri

A fost descoperita gena responsabila de transmiterea scoliozei

miercuri, 11 februarie 2015
Share

O echipa de cercetatori franco-canadieni a descoperit ca scolioza (o deviatie a coloanei vertebrale) este o afectiune ereditara. In aproximativ 80% dintre cazuri, cauza scoliozei este una necunoscuta.

Cercetatorii au analizat ADN-ul unei familii de francezi cu mai multi membri care sufereau de scolioza. Intr-o prima etapa, o varianta a genei POC5 a fost identificata. Cercetatorii au analizat apoi un peste-zebra pentru a demonstra ca aceasta gena poate provoca o deformare a coloanei vertebrale. Rezultatul? Experienta a fost un succes.

Scolioza de cauza genetica

Acesta reprezinta un pas foarte important pentru persoanele care prezinta risc de scolioza. Mai multi cercetatori au incercat de-a lungul anilor sa afle cauza bolii, inclusiv din punct de vedere genetic. Mai multe gene au fost suspectate ca ar cauza scolioza, insa cea de cauza familiala a ramas necunoscuta. Scolioza este de aproximativ doua ori mai comuna in cazul femeilor decat al barbatilor. Poate aparea la orice varsta, insa este mai comuna peste 10 ani. Potrivit acestui studiu, se pare, intr-adevar, ca scolioza este ereditara, insa severitatea afectiunii nu se transmite de la o generatie la alta. Anumite tipuri de scolioza au o sansa mai mare de a se inrautati, astfel incat tipul de scolioza pe care-l aveti poate determina un anumit tratament.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «A fost descoperita gena responsabila de transmiterea scoliozei»:4.67/ 5 (3 voturi)
tonica
2017-05-10T17:43:44+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate