Revista care te mentine sanatos

Stiri

Nou medicament pentru deficientele asociate sindromului Down

19 august 2013
Share

Japonezii au anuntat ca au inceput sa testeze pe oameni un medicament utilizat in mod normal contra maladiei Alzheimer, dar care ar putea sa incetineasca si deficientele asociate sindromului Down (trisomia 21), caci anumite simptome resimtite de persoanele atinse de sidromul Down sunt aceleasi cu cele ale pacientilor cu Alzheimer.

Potrivit specialistilor japonezi, daca testele efectuate sunt concludente, medicamentul ar putea ameliora calitatea vietii acestor bolnavi, diminuand problemele cu care se confrunta. In plus, tratamentul ar putea usura si eforturile celor care se ocupa de pacienti. Studiul implica 10 spitale din Japonia si va dura patru ani.

Sindromul Down este o afectiune congenitala cauzata de o anomalie in diviziunea celulara, care stimuleaza productia unui cromozom 21 excedentar in fiecare celula. Din adolescenta, circa 6% dintre persoanele afectate de sindromul Down au probleme de coordonare, tulburari de somn si sufera de diverse tulburari comportamentale.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Nou medicament pentru deficientele asociate sindromului Down»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate