Revista care te mentine sanatos

Stiri

Curcumina, benefica impotriva cirozei hepatice?

5 decembrie 2013
Share

Ciroza hepatica poate aparea ca urmare a mai multor tipuri de leziuni hepatice, boli sau inflamatii. Un grup de cercetatori israelieni a luat in calcul efectul antiinflamator al curcuminei, care se pare ca ar reduce dezvoltarea cirozei. Cercetatorii au utilizat un solvent (tioacetamida) folosit la procesarea textilelor sau hartiei pentru a crea practic o afectiune precum ciroza.

Acest solvent este utilizat in laborator pentru a induce leziuni hepatice, acute sau cronice, afectand negativ sinteza proteinelor.

Astfel, cercetatorii au administrat soarecilor de laborator tioacetamida si, in acelasi timp, curcumina. S-a ajuns la concluzia ca mai multe aspecte ale cirozei au fost imbunatatite. Curcumina a inhibat dezvoltarea cirozei hepatice induse, ca urmare a proprietatilor antiinflamatoare. Curcumina face parte din familia ghimbirului, ce actioneaza la nivel celular, luptand impotriva tumorilor.

Ruxandra Raica

Sursa: naturalnews.com

Nota pentru articolul «Curcumina, benefica impotriva cirozei hepatice?»:4.25/ 5 (4 voturi)
#tags   \   ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate