Revista care te mentine sanatos

Stiri

Persoanele rezistente la mersul pe jos traiesc mai mult si mai bine

1 martie 2012
Share

Potrivit unui studiu realizat de americani, viteza cu care ne deplasam atunci cand mergem pe jos reprezinta un bun indicator pentru a cunoaste probabilitatea dezvoltarii unei demente in viitor. Deci, pentru a avea o viata lunga si sanatoasa, trebuie sa ne miscam… repede.

Din studiu reiese ca tinerii care merg incet sunt cei mai predispusi la afectiunile psihice.

Studiul a fost realizat pe 2.410 de persoane supuse la scanari cerebrale si exercitii de masurare a vitezei mersului.

„Chiar daca lucrarea n-a fost inca publicata integral, ea ridica semne de intrebare destul de importante, cum ar fi: «dificultatea de a merge ar putea fi asociata si altor semne care sa preceada dementa?» sau «viteza mersului si strangerea pumnului ar putea fi semne precursoare ale dementei sau bolilor cardiace?»”, a declarat medicul Marie Janson, directorul de dezvoltare al centrului britanic „Cercetarea bolii Alzheimer”.

Cristina Ionescu

Sursa: Le Point

Nota pentru articolul «Persoanele rezistente la mersul pe jos traiesc mai mult si mai bine»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate