Revista care te menține sănătos

Știri

Laptele organic este mai sarac in iod

22 iulie 2013
Share

Cand vine vorba de alimente de origine animala, concentratia nutrientilor este strans legata de hrana pe care o primesc animalele. De aceea, cercetatorii de la Universitatea din Santiago de Compostela au comparat elemente minerale din laptele organic si din cel conventional din cadrul a treizeci de ferme din nord-vestul Peninsulei Iberice.

Rezultatele au indicat clar ca laptele organic este mai sarac in minerale decat cel conventional, cu toate ca nu a existat nicio diferenta in suma de compusi toxici, de exemplu.

„Am observat ca dieta vitelor crescute in sistemul conventional este completata in special cu iod, cupru, seleniu sau zinc, de aceea acesti nutrienti se gasesc in cantitati mai mici in laptele organic”, a explicat Marta López, cercetator la Universitatea din Santiago de Compostela si co-autor al studiului.

Iodul este necesar pentru metabolism, mai ales in timpul sarcinii si copilariei, insa nivelul poate fi mentinut in limite normale in organism daca persoanele care consuma lapte organic includ in alimentatie, in acelasi timp, si algele marine. „Desi laptele organic are un continut mai mic de anumite minerale, acesta este mai bogat in acid linoleic conjugat si Omega-3”.

 

Cristina Ionescu

Sursa: Salud.es

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.