Revista care te mentine sanatos

Stiri

Laptele organic este mai sarac in iod

luni, 22 iulie 2013
Share

Cand vine vorba de alimente de origine animala, concentratia nutrientilor este strans legata de hrana pe care o primesc animalele. De aceea, cercetatorii de la Universitatea din Santiago de Compostela au comparat elemente minerale din laptele organic si din cel conventional din cadrul a treizeci de ferme din nord-vestul Peninsulei Iberice.

Rezultatele au indicat clar ca laptele organic este mai sarac in minerale decat cel conventional, cu toate ca nu a existat nicio diferenta in suma de compusi toxici, de exemplu.

„Am observat ca dieta vitelor crescute in sistemul conventional este completata in special cu iod, cupru, seleniu sau zinc, de aceea acesti nutrienti se gasesc in cantitati mai mici in laptele organic”, a explicat Marta López, cercetator la Universitatea din Santiago de Compostela si co-autor al studiului.

Iodul este necesar pentru metabolism, mai ales in timpul sarcinii si copilariei, insa nivelul poate fi mentinut in limite normale in organism daca persoanele care consuma lapte organic includ in alimentatie, in acelasi timp, si algele marine. „Desi laptele organic are un continut mai mic de anumite minerale, acesta este mai bogat in acid linoleic conjugat si Omega-3”.

 

Cristina Ionescu

Sursa: Salud.es

Nota pentru articolul «Laptele organic este mai sarac in iod»:4.50/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T17:43:51+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate