Revista care te mentine sanatos

Stiri

Lipsa vitaminei D, posibila cauza a durerilor de cap

vineri, 11 ianuarie 2013
Share

Un studiu publicat in cel mai recent numar al jurnalului Headache sugereaza ca un nivel scazut de vitamina D in organism poate fi asociat cu aparitia durerilor de cap. Descoperirea a fost facuta de catre cercetatorii de la Spitalul Universitar din Norvegia, care au constatat ca pacientii care au deficiente de vitamina D prezinta dureri de cap cu o frecventa cu 20% mai mare.

Studiul a avut in vedere un esantion de peste 11.000 de subiecti care au raspuns unor chestionare privind frecventa durerilor de cap, durata acestora, intensitatea si modul in care sunt ele percepute. Nivelul de vitamina D reflecta modul de viata al pacientului, precum si regimul alimentar. De asemenea, sedentarismul, excesul de alcool si unele afectiuni cronice pot influenta absorbtia acestei vitamine in organism.

Sunt recomandate exercitii fizice zilnice, consumul de alimente bogate in vitamina D (peste, oua, ciuperci, ficat de pasare sau vita, lactate etc.) si evitarea stresului pe cat posibil.

Paula Rotaru

Sursa: www.medscape.com

Nota pentru articolul «Lipsa vitaminei D, posibila cauza a durerilor de cap»:2.00/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T17:43:04+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate