Revista care te mentine sanatos

Stiri

Parabenii din produsele cosmetice, risc de aparitie a cancerului de san

duminica, 15 ianuarie 2012
Share

O substanta chimica utilizata ca si conservant in produsele cosmetice, in deodorante, precum si in produsele farmaceutice si alimentare se pare ca ar juca un rol major in progresia si dezvoltarea cancerului de san. In urma unor studii realizate in anul 1998, au aparut o serie de ingrijorari legate de potentialul rol pe care il joaca aceste substante, numite parabeni, deoarece poseda proprietati estrogenice.

O echipa de cercetare condusa de catre Philippa Darbre de la Universitatea Reading din Marea Britanie a studiat, intre anii 2005 si 2008, mostre de tesut provenite de la 40 de femei care au suferit o masectomie, iar dintr-un total de 160 de probe colectate (patru de la fiecare femeie), oamenii de stiinta au descoperit ca 99% dintre probe contineau cel putin un paraben, iar 60%, cinci parabeni.

Echipa a descoperit, de asemenea, ca pana si femeile care nu utilizasera deodorant aveau totusi parabeni in tesut. Descoperirea este una extrem de interesanta, mai ales pentru ca parabenii se gasesc nu doar in cosmetice, ci si in carnea procesata sau in produsele de patiserie.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Parabenii din produsele cosmetice, risc de aparitie a cancerului de san»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate