Revista care te mentine sanatos

Stiri

Barbatii prezinta risc mai mare de a face cancer de piele decat femeile

12 decembrie 2011
Share

Un nou studiu sugereaza ca prezenta in cantitate mai mica a unei enzime importante ar putea fi cauza care ii expune pe barbati la dezvoltarea cancerului de piele, comparativ cu femeile. Enzima cu pricina, numita catalaza, ajuta la inhibarea cancerului de piele prin descompunerea peroxidului de hidrogen, precum si a altor compusi daunatori care se formeaza in timpul expunerii la ultraviolete, o sursa comuna a arsurilor solare cauzatoare de cancer si de alte afectiuni ale pielii.

Descoperirile sugereaza ca femeile beneficiaza de mai multi antioxidanti naturali care le protejeaza pielea decat barbatii, mai sensibili la stresul oxidativ de la nivelul pielii, ce creste riscul aparitiei cancerului de piele.

Cercetarea a fost realizata cu ajutorul cobailor si se pare ca exista intr-adevar o discrepanta intre sexe. Barbatii se confrunta cu un risc mai mare de a se imbolnavi de numeroase tipuri de cancer si prezinta mai multe celule mieloide (provenite din maduva) care contribuie la aceasta sensibilitate.

Ruxandra Raica

Sursa: www.indiavision.com

Nota pentru articolul «Barbatii prezinta risc mai mare de a face cancer de piele decat femeile»:4.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate