Revista care te menține sănătos

Știri

S-a descoperit legatura dintre schizofrenie si epilepsie

30 septembrie 2011
Share

In urma unui studiu, s-a descoperit ca pacientii cu schizofrenie au de sase ori mai multe sanse de a face epilepsie. Cauzele pot fi atat de natura genetica, cat si neurobiologica sau de mediu.

Rezultatele cercetarii au demonstrat ca exista o relatie bidirectionala puternica intre schizofrenie si epilepsie.

Aceasta relatie se datoreaza patogeniei comune a acestor doua boli, precum factorii de mediu sau susceptibilitatea genetica, insa mai este inca nevoie de investigarea mecanismelor patologice.

Cercetarea realizata in China a inclus 16.000 de persoane si s-a desfasurat de-a lungul a 9 ani. In tot acest timp, 5.195 de oameni au fost diagnosticati cu schizofrenie, iar 11.527 cu epilepsie. Cele doua grupuri au fost comparate cu persoane de aceeasi varsta si acelasi sex, care nu prezentau niciuna dintre aceste afectiuni. S-a ajuns asadar la concluzia ca incidenta epilepsiei este de 6,99 la 1.000 de persoane bolnave de schizofrenie, de aproape sase ori mai mare decat la persoanele care nu prezentau aceasta maladie. Acelasi lucru s-a intamplat si in ceea ce priveste incidenta schizofreniei, de trei ori mai mare la persoanele cu epilepsie fata de cele sanatoase.

Ruxandra Raica

Sursa: www.onenewspage.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.