Revista care te menține sănătos

Știri

Pilula cu resveratrol pentru o viata lunga

2 aprilie 2013
Share

Oamenii de stiinta dezvolta in prezent un medicament ce reprezinta o versiune sintetica a resveratrolului, o substanta chimica organica recunoscuta pentru efectul sau antiimbatranire, ce stimuleaza activitatea proteinei SIRT1. Pilulele vor fi testate pe oameni cu anumite afectiuni, precum diabetul tip II, psoriazis, dar si pe oamenii sanatosi.

Potrivit expertilor de la Universitatea Harvard, Statele Unite, procesul de imbatranire nu este unul ireversibil. Cresterea activitatii proteinei SIRT1 imbunatateste modul de operare a celulelor, iar in plus, compusii pe baza de resveratrol au un efect direct asupra sanatatii. In urma unor studii anterioare, rezultatele au fost promitatoare in cazul unor afectiuni, cum ar fi osteoporoza si tulburarile de somn. Cercetarile actuale analizeaza modul in care acesti compusi ar putea trata aceste boli legate de inaintarea in varsta si ar putea preveni, precum previn statinele, bolile de inima.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Telegraph.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.