Revista care te mentine sanatos

Stiri

Pilula cu resveratrol pentru o viata lunga

2 aprilie 2013
Share

Oamenii de stiinta dezvolta in prezent un medicament ce reprezinta o versiune sintetica a resveratrolului, o substanta chimica organica recunoscuta pentru efectul sau antiimbatranire, ce stimuleaza activitatea proteinei SIRT1. Pilulele vor fi testate pe oameni cu anumite afectiuni, precum diabetul tip II, psoriazis, dar si pe oamenii sanatosi.

Potrivit expertilor de la Universitatea Harvard, Statele Unite, procesul de imbatranire nu este unul ireversibil. Cresterea activitatii proteinei SIRT1 imbunatateste modul de operare a celulelor, iar in plus, compusii pe baza de resveratrol au un efect direct asupra sanatatii. In urma unor studii anterioare, rezultatele au fost promitatoare in cazul unor afectiuni, cum ar fi osteoporoza si tulburarile de somn. Cercetarile actuale analizeaza modul in care acesti compusi ar putea trata aceste boli legate de inaintarea in varsta si ar putea preveni, precum previn statinele, bolile de inima.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Telegraph.co.uk

Nota pentru articolul «Pilula cu resveratrol pentru o viata lunga»:1.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate