Revista care te mentine sanatos

Stiri

Cafeaua poate reduce cu 20% aparitia cancerului de piele

28 octombrie 2011
Share

Un studiu epidemiologic publicat in Statele Unite ale Americii confirma efectul protector al cafelei vizavi de cancerul de piele, observat anterior de cercetatori si la studiile realizate pe soareci. Asadar, pe langa faptul ca un consum regulat de cafea reduce riscul aparitiei cancerului de piele, aceasta se pare ca tine la distanta si cancerul de prostata si pe cel de col uterin, datorita proprietatilor antioxidante si antiinflamatoare.

Studiul realizat a relevat ca femeile care beau zilnic trei cesti cu cafea prezinta un risc cu 20% mai mic de a dezvolta o afectiune a pielii, in comparatie cu cele care nu beau deloc. In schimb, in cazul barbatilor, riscul este diminuat cu doar 9%.

Desi cantitatea de cafea bauta este aceeasi, cercetatorii nu au aflat deocamdata motivul acestei diferente dintre barbati si femei.

Cristina Ionescu

Sursa: Le Point

Nota pentru articolul «Cafeaua poate reduce cu 20% aparitia cancerului de piele»:2.67/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate